'Vertrek van Kompany belette komst van Oekraïens toptalent naar Anderlecht'

'Vertrek van Kompany belette komst van Oekraïens toptalent naar Anderlecht'

19-07-2022 21:03 Laatste update: 21:16
14

Bij RSC Anderlecht doet men dit seizoen weer een beroep op Adrien Trebel en krijgt de middenvelder de kans om zich weer te tonen. Een stijlbreuk met Vincent Kompany, die niet rekende op de Fransman. Door het vertrek van Kompany trok ook Yehor Yarmoliuk niet richting paars-wit.

Yarmoliuk is een achttienjarige middenvelder uit Oekraïne, die het voorbije seizoen uitkwam bij SK Dnipri. Bij de club was hij één van de revelaties en speelde hij zich in de kijker van Vincent Kompany, die hem volgens makelaar Anton Astafiev naar paars-wit wilde halen, klinkt het in lokale media.

De transfer was ook bijna rond, maar Kompany besloot uiteindelijk om Anderlecht te verlaten en naar Burnley FC te verhuizen. Daardoor ging de deal niet door en gaf dat enkele andere clubs te kans om Yarmoliuk in huis te halen.

Uiteindelijk werd het Brentford dat Yarmoliuk aantrok. De Engelse club betaalde anderhalfmiljoen euro voor de Oekraïner, die bij Brentford voor het B-elftal zal uitkomen. Bij Anderlecht rekent men dan weer op Trebel en zullen ook Majeed Ashimeru en Yari Verschaeren een belangrijke rol krijgen.