‘Mertens is vertrokken uit Napels en gaat op zoek naar een nieuwe club’

‘Mertens is vertrokken uit Napels en gaat op zoek naar een nieuwe club’

17-07-2022 17:30
10

Luciano Spalletti bevestigde zaterdag dat Dries Mertens Napoli heeft verlaten, waardoor de Rode Duivel na negen jaar op zoek moet naar een nieuwe thuisbasis.

Het contract van Mertens liep begin deze maand af en ondanks zijn wens om te blijven kwam er geen acceptabele contractverlenging. Het begon op 26 april, toen voorzitter Aurelio De Laurentiis Mertens thuis bezocht om een nieuw contract te bespreken. Op dat moment waren de zaken positief en hadden beide partijen er vertrouwen in om samen verder te gaan.

Zoals belicht door Calciomercato waren de dingen uiteindelijk niet zo eenvoudig in Napels. Mertens hoopte op een jaarsalaris van zo'n vijf miljoen euro. De Laurentiis was hier niet blij mee en bood een tegenbod van 2,5 miljoen euro netto, dat snel werd afgewezen.

Napoli kijkt nu vooruit naar de toekomst, waardoor Mertens op zoek moet naar een nieuwe thuis. De Rode Duivel kan rekenen op een hoop interesse. Een aantal clubs hebben zich de afgelopen weken voor hem gemeld, waaronder Lazio, Antwerp en Olympique Marseille.