'Bij Bayern kunnen we heel goed met de verkoop van Lewandowski leven'

'Bij Bayern kunnen we heel goed met de verkoop van Lewandowski leven'

16-07-2022 14:45
4

Volgens CEO Oliver Kahn kan Bayern München 'heel goed leven' met het vertrek van Robert Lewandowski. De Poolse spits is hard op weg naar FC Barcelona, dat maximaal vijftig miljoen euro neertelt.

Er wordt al maanden veel gezegd en geschreven over de toekomst van Lewandowksi, die meerdere keren heeft gezegd dat hij wil vertrekken uit München. Nu is de transfer naar Spanje zo goed als rond, vertelt Kahn tegen BILD. "We hebben nu een akkoord bereikt met FC Barcelona. Het gaat wel om een mondeling akkoord, het contract loopt nog."

"Uiteindelijk was de beste optie om Robert toestemming te geven om te vertrekken", gaat Kahn verder. "Bij Bayern kunnen we hier heel goed mee leven. Barcelona heeft een bedrag op tafel gelegd waardoor het voor ons absoluut verstandig is om Lewandowski te verkopen. Daarnaast zijn we de laatste tijd erg succesvol op de transfermarkt geweest. We hebben met Sadio Mané een absolute wereldspeler aangetrokken."

Eerst liet Kahn weten dat hij Lewandowski beslist niet weg wilde laten gaan. Waarom is hij dan nu toch overstag gegaan? "Aan iets vasthouden door overmatige koppigheid of het eigen ego is meer een teken van zwakte. Het gaat altijd om wat het beste is voor Bayern, de club, het team en de fans. Op basis daarvan beoordeel ik dingen."