Andere geluiden tot bij mij gekomen, maar geen slecht woord over deze groep

"Andere geluiden tot bij mij gekomen, maar geen slecht woord over deze groep"

11-07-2022 14:36
1

Sinds enkele weken is Wouter Vrancken aan zijn missie begonnen om KRC Genk weer naar grotere hoogtes te stuwen. Vorig jaar beleefden de Limburgers een ontgoochelend zwakke campagne. Volgens critici zat het niet helemaal snor met de mentaliteit en gedrevenheid binnen de kern. Daar heeft Vrancken nu een beter zicht op gekregen.

Na enkele weken voorbereiding en een oefenkamp kan de nieuwbakken coach een voorzichtige balans opmaken. "Er zijn andere geluiden tot bij mij gekomen, maar ik kan geen slecht woord zeggen over deze spelersgroep", stelt Vrancken duidelijk bij Het Belang van Limburg. Onder meer de Spaanstalige enclave kreeg het verwijt van enkel met elkaar om te gaan. Vanuit een taalkundig oogpunt vindt Vrancken dat logisch. "Maar van kliekjesvorming merk ik niks", verzekert hij.

Om hun spelers nog beter in te kunnen schatten, organiseerden Vrancken en zijn hulptrainers op stage een quiz. "Met gemengde groepen. Ik wilde eens zien wie zich afzijdig hield en wie actief meedeed. Ik kan alleen maar zeggen dat iedereen geëngageerd was. Zelfs Ito, die doorgaans gereserveerd is, deed goed mee", zag een tevreden trainer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie