UPDATE: 'Lazio wil dat Muriqi maandagmorgen vuil spel van Club Brugge bewijst'

UPDATE: 'Lazio wil dat Muriqi maandagmorgen "vuil spel" van Club Brugge bewijst'

10-07-2022 11:00 Laatste update: 21:00
222

Bij Lazio is men niet te spreken over de manier van werken bij Club Brugge. De landskampioen stond op het punt om Vedat Muriqi in huis te halen, maar zag af van diens komst. Nu dreigt Lazio naar de FIFA te trekken.

Muriqi was al afgereisd naar ons land en onderging zijn medische testen bij Blauw-Zwart. Na die medische testen besloot Club Brugge echter om niet in zee te gaan met Muriqi. Niet fit genoeg, klonk het. Maar bij Lazio ziet men dat anders.

Volgens Lazio-voorzitter Claudio Lotito heeft Muriqi namelijk geen enkel fysiek probleem. Volgens hem gaf Club Brugge enkel een drogreden en wilde het niet langer de transfersom van elf miljoen euro geven. Bij Club Brugge dacht men naar verluidt eerder aan een uitleenbeurt met aankoopoptie.

Lotito en Lazio dreigen nu naar de FIFA te stappen, valt te lezen in Italiaanse media. De club geeft aan dat Club Brugge onzorgvuldig handelde en schade veroorzaakte aan Lazio. Hij hoopt nu op een schadevergoeding van Club Brugge. Of dat ook iets zal uithalen, is nog maar de vraag.

Update: Lotito is volgens La Gazzetta dello Sport in zijn eer gekrenkt. Volgens de roze krant spreekt de voorzitter van Lazio over "vuil spel" van Club Brugge. Bij de Romeinen zijn ze zeker van hun stuk, Muriqi is volgens Lazio volledig fit. De aanvaller is al terug in Italië en moet zich maandagochtend in het ziekenhuis melden. Vanaf 8u30 verwacht Lazio dat Muriqi het ongelijk van Club Brugge bewijst en slaagt voor zijn medische testen. Het is wachten op de uitslag en wat Lazio na de resultaten gaat doen.