'Ik heb veel contact met Frenkie en Memphis, hij heeft gezegd te willen blijven'

'Ik heb veel contact met Frenkie en Memphis, hij heeft gezegd te willen blijven'

08-07-2022 12:26
6

Ronald Koeman heeft zich in Spanje uitgelaten over de situatie van Frenkie de Jong en Memphis Depay. Hun toekomst bij FC Barcelona lijkt op losse schroeven te staan.

Koeman werkte ruim een jaar met De Jong, terwijl hij Memphis in de zomer van 2021 naar Camp Nou haalde. "Ik heb veel contact met Frenkie en Memphis", laat de toekomstige Oranje-bondscoach weten aan Mundo Deportivo. "Ik ken hun situatie goed. Frenkie heeft al gezegd te willen blijven Het is zijn intentie om door te gaan bij Barça. Dat is het enige wat ik weet."

Manchester United doet verwoede pogingen om De Jong naar Engeland te halen, maar de onderhandelingen lijken - mede door de houding van de 25-jarige middenvelder - in een impasse te zitten. Ook Memphis wordt regelmatig gelinkt aan een vertrek bij Barcelona. Zijn contract loopt volgend jaar en Barça kan een transfersom goed gebruiken.

"Memphis kwam vorig jaar transfervrij over van Lyon en heeft bewezen een geweldige speler te zijn", zegt Koeman over de spits, met wie hij zeer succesvol werkte bij Oranje. "Hij doet precies waarvoor hij door ons is gehaald. Maar nu hangt het af van Xavi's mening. Wil hij door met Memphis of niet? Voor mij is Memphis onomstotelijk een Barça-speler."