'Moreno keert niet terug bij Kortrijk, maar kan naar Premier-League-degradant'

'Moreno keert niet terug bij Kortrijk, maar kan naar Premier-League-degradant'

08-07-2022 10:03
1

Marlos Moreno (ex-Kortrijk en -Lommel) staat nu al zes jaar onder contract bij Manchester City, maar tot op heden voetbalde hij nog geen minuut op Engelse bodem. Daar kan dit seizoen verandering in komen. Norwich City zou de vleugelaanvaller in het vizier hebben.

Moreno is zo'n typische speler uit de City Football Group, die officieel op de loonlijst staat bij Manchester City, maar in de praktijk eigenlijk geen enkele kans maakt om daar door te breken. Dat betekent niet dat zij geen mooie carrière kunnen uitbouwen. Na verschillende uitleenbeurten kwam Moreno de voorbije twee jaar in België terecht. Eerst blonk hij uit bij Lommel SK in Eerste Klasse B, vorig seizoen verscheen hij vervolgens 26 keer aan de aftrap bij KV Kortrijk. Scoren deed de Braziliaan in die twee jaar zeven keer.

Een vervolg in het Belgische voetbal lijkt niet langer aan de orde. Moreno wordt nu het hof gemaakt door Norwich, dat afgelopen seizoen nog in de Premier League uitkwam, maar een kanarie voor de kat bleek. Als allerlaatste zakte het naar de Championship. Daar hoopt Norwich zo snel mogelijk weer uit te geraken en het denkt dat Moreno daarbij kan helpen, weet Turks transferjournalist Ekrem Konur.