Kompany ziet spelers vertrekken: ‘JPL-spelers en bekenden worden genoemd’

Kompany ziet spelers vertrekken: ‘JPL-spelers en bekenden worden genoemd’

10-06-2022 19:45 Laatste update: 13-06-2022 08:33
3

Vincent Kompany staat op het punt om voorgesteld te worden als de nieuwe trainer van FC Burnley. Inmiddels heeft de club al flink wat veranderingen doorgevoerd in de spelerskern. Zo heeft het afscheid genomen van maar liefst veertien spelers.

Op de officiële website kondigt de club aan dat veertien spelers de club verlaten. Meer bepaald gaat het om James Tarkowski, Ben Mee, Aaron Lennon, Erik Pieters, Dale Stephens, Phil Bardsley, Joel Mumbongo, Richard Nartey, Anthony Glennon, Anthony Gomez Mancini, Ethen Vaughan, Sam Unwin, Harry Allen, Joel Connolly en Calen Gallagher-Allison.

Vooral de namen van James Tarkowski en Ben Mee springen in het oog. Beide heren speelden meer dan 200 wedstrijden voor de club en waren het voorbije seizoen nog een belangrijke pion achterin bij Burnley. Zij gaan nu echter op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Vincent Kompany en Burnley hebben komende zomer dus nog flink wat werk voor de boeg. Na de degradatie wil de club snel weer naar de Premier League promoveren en zoekt het dus nog naar versterkingen.

Update: Vincent Kompany zal meteen zijn werk hebben bij Burnley, dat de oefenmeester vandaag zou willen voorstellen. Het Nieuwsblad meldt dat Makhtar Gueye (KVO), Josh Cullen (Anderlecht), Mandela Keita (OHL) en Man City-verdediger Taylor Harwood-Bellis (ex-Anderlecht) op het transferlijstje staan.