Geraerts klaar voor job als T1 bij Union: “Hij was meer dan een assistent

Geraerts klaar voor job als T1 bij Union: “Hij was meer dan een assistent"

09-06-2022 10:10

Karel Geraerts is op weg om Felice Mazzu op te volgen als hoofdtrainer bij Union SG. Het wordt zijn eerste job als T1, maar docent Kris Van Der Haegen van de Pro Licence-cursus ziet geen problemen.

De docent kent Geraerts goed. “Karel is zeer leergierig. Hij staat open voor constructieve discussies en vraagt voortdurend raad. Ook aan mannen als Vincent Kompany of Will Still. Hoe doen jullie dat? Daarnaast is hij een figuur die leiderschap en vastberadenheid uitstraalt. Tactisch heb ik geen twijfels: Karel was al zeer betrokken bij alle beslissingen die Felice nam. Hij was meer dan een assistent”, citeert Het Nieuwsblad.

Volgens Van Der Haegen is Geraerts klaar om uit de schaduw van Mazzu te treden. “Hij moet trouwens niet helemaal van nul beginnen: hij kent de selectie en de club en kan voortbouwen op de filosofie van Felice. Ik verwacht dat Karel gelijkaardige tactische accenten zal leggen, zonder daarbij zijn eigenheid te verliezen. Echt waar, ik vind dit een zeer verstandige zet van Union. Dit is een keuze voor continuïteit en kwaliteit.”