Vrancken spreekt Nederlands, ik blijf het zeggen hoe belangrijk dat is bij Genk

"Vrancken spreekt Nederlands, ik blijf het zeggen hoe belangrijk dat is bij Genk"

07-06-2022 20:15
7

Dimitri De Condé kon dinsdag tijdens een persconferentie Wouter Vrancken voorstellen als de nieuwe trainer van KRC Genk. De Head of Football bij de Limburgers legde uit waarom Genk Vrancken in huis gehaald heeft. 

Vrancken kent de club. Zestien jaar geleden stelde Genk Vrancken nog voor als nieuwe speler. De Condé stipte aan dat Vrancken het huis kent en weet wat spelen bij Genk wil zeggen. Daarnaast gaf hij nog een paar punten aan, waarom Vrancken volgens hem de ideale trainer is voor de Limburgers. Allereerst is er een taalaspect. "Wouter spreekt Nederlands. Ik blijf het merken dat zoiets binnen de club heel belangrijk is om mensen te verbinden. Dan praat ik van de jeugd tot het A-team, maar ook rond het team. Bijvoorbeeld op bestuurlijk niveau en supporters niveau”, aldus De Condé.

Genk versleet de afgelopen jaren heel wat trainers. Het is de bedoeling dat Vrancken langer aan boord blijft dan de meeste van zijn voorgangers. "Stabilteit, daar blinken wij niet in uit. Het is voor mij niet leuk om veel trainers te zien passeren. Wouter heeft bewezen dat hij het kan bij KV Mechelen. Dat is niet gemakkelijk. Bij Mechelen is er ook druk. Hij dwong promotie af, speelde er goede Play-Offs en won er een Beker van België."

Bloed, zweten en tranen gemist
Ook het voetbal dat Vrancken brengt, kon het bestuur van Genk overtuigen. "Wij willen bloed, zweet en tranen zien. Dat hebben we vorig jaar te weinig gezien. Dat hebben we gemist, maar ook de manier waarop is belangrijk. We weten dat de tegenstander zich veel komt ingraven. Wij hebben iemand nodig die de ploeg naar voren kan stuwen. Dat heeft hij in Mechelen gedaan."