Slechts drie minuten spektakel in Bologna: Italië en Duitsland delen de punten

04-06-2022 22:40
1

In een weinig enerverend duel hebben Italië en Duitsland de punten in de Nations League gedeeld: 1-1. Rond minuut zeventig leefde de wedstrijd even op, maar daar is het meeste mee gezegd.

Beide ploegen traden aan met een sterrenformatie, dat in clubverband al een slepend seizoen achter de rug heeft. Dat was terug te zien aan het veldspel, want er vielen weinig hoogtepunten te noteren in Bologna. Sierd de Vos, commentator bij Ziggo Sport, zei het na 75 minuten treffend: "Als je deze wedstrijd uitzit, heb je wel een glaasje prosecco verdiend."

Voor rust had Duitsland het betere van het spel, al waren mogelijkheden schaars. In het tweede bedrijf trok Italië het initiatief meer naar zich toe, al resulteerde dat ook niet in grote kansen. Pas toen Wilfried Gnonto, die bij PSV op de radar staat, namens de thuisploeg inviel, gebeurde er iets. De buitenspeler van FC Zürich miste eerst zelf een kans en gaf niet veel later een panklare voorzet op Lorenzo Pellegrini, die enkel hoefde binnen te tikken. Het antwoord van Duitsland kwam drie minuten later. Joshua Kimmich schatte een Duitse rebound op waarde en schoot de gelijkmaker achter Gianluigi Donnarumma.

Gescoord werd er naderhand niet meer, waardoor Italië en Duitsland beiden een punt overhouden aan het duel. Koploper in Groep 3 is na de eerste speelronde Hongarije, dat eerder op de zaterdag thuis met 1-0 Engeland versloeg.