'Ik kan het Oekraïense volk beloven dat we alles geven om dit duel te winnen'

'Ik kan het Oekraïense volk beloven dat we alles geven om dit duel te winnen'

31-05-2022 20:45

Oleksandr Zinchenko speelt woensdagavond met Oekraïne de kwalificatiewedstrijd tegen Schotland voor het WK in Qatar. De middenvelder van Manchester City, die ook als linksback uit de voeten kan, is zeer betrokken met de situatie in zijn thuisland en wil zijn landgenoten trots maken. 

Voor Oekraïne is het duel tegen Schotland de eerste wedstrijd van een reeks interlands. Tussen 8 en 14 juni speelt het land nog drie wedstrijden in de Nations League en treft het Ierland, Armenië en opnieuw Ierland. Zinchenko was emotioneel op de persconferentie voor het opkomende duel. "Ik kan het Oekraïense volk beloven dat we alles geven om deze wedstrijd te winnen. We willen de mensen in Oekraïne trots maken. En een reden geven om weer te kunnen glimlachen, ook al is het maar voor een paar seconden", verwijst Zinchenko naar de oorlogssituatie in Oekraïne. 

Zinchenko was duidelijk geëmotioneerd en liet dat ook blijken. "Iedereen wil dat er een einde komt aan deze oorlog", pleitte de 25-jarige middenvelder. "Ik heb kinderen gesproken die er niets van begrijpen en die dromen van vrede. Dat is hun droom. We hebben nog een droom: we willen het WK halen", sluit Zinchenko af.