Dessers kan geschiedenis schrijven: Bij meer druk komt beste Cyriel naar boven

Dessers kan geschiedenis schrijven: "Bij meer druk komt beste Cyriel naar boven"

25 May - 15:30
1

Cyriel Dessers staat mogelijk voor dé avond uit zijn voetbalcarrière. Met Feyenoord kijkt hij deze woensdagavond AS Roma in de ogen. Inzet: de allereerste UEFA Conference League. Als huidige topschutter van dat toernooi rekent het Rotterdamse legioen op onze landgenoot, maar die extra druk schrikt hem niet af.

Eerst en vooral zal Dessers niet met knikkende knieën aan de finale beginnen. "Ik heb het geluk gehad dat ik al redelijk wat finales heb mogen spelen: finales van play-offs en voor Europees voetbal", legt de spits uit bij Sportwereld. De wedstrijden voor promotie naar de Eredivisie, bijvoorbeeld. Die zorgen ook voor stress, weliswaar op een andere manier. Bij NAC Breda kwam daar zelfs nog een factor meer bij kijken. "Dat jaar moesten we promoveren of er zou een deel
van het kantoorpersoneel afvloeien", herinnert hij zich.

Zo'n vaart zal het bij Feyenoord niet lopen mocht de trofee niet mee naar Nederland afreizen. Dat betekent niet dat Dessers niet wil knallen. "Ik ben een speler die houdt van druk en daar heel goed mee kan omgaan. Tot nu toe heb ik bijna altijd gescoord in halve finales en finales, dat geeft vertrouwen voor deze wedstrijd. Een Europese finale staat ver boven alles", beseft hij.

Doelpuntenmachine
Als Feyenoord het Roma van José Mourinho wil vloeren, zal het de neus voor doelpunten van Dessers goed kunnen gebruiken. Die heeft zich dankzij zijn prestaties in Europa in de basis gewerkt. Toch moet hem iets van het hart. "Dat het makkelijker zou zijn om te scoren in Nederland is een volledig achterhaald beeld van tien, vijftien jaar geleden. Bij Feyenoord komen vijftien van de achttien ploegen zich ingraven", zet hij de puntjes op de i.

Bovendien loopt het ook in Europa bijzonder vlot. "Misschien omdat er meer druk op die wedstrijden staat en dan de beste Cyriel naar boven komt. Het niveau is hoger en dan krik je automatisch je eigen niveau op", redeneert Dessers. Als de sluipschutter straks nog één keer met de glimlach van het terrein stapt, heeft hij de Conference League op zijn palmares bijgeschreven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie