Mazzu geeft repliek op uitspraken Verhaeghe: We zijn tweede in de Premier League

Mazzu geeft repliek op uitspraken Verhaeghe: "We zijn tweede in de Premier League"

15-05-2022 21:58
11

Union Saint-Gilloise besluit haar sprookjesachtige seizoen 2021-2022 op de tweede plaats in de Jupiler Pro League, dat is duidelijk geworden na de 0-2-overwinning bij RSC Anderlecht. Bij Felice Mazzu maakt die prestatie vooral trots los ... en een cynische sneer richting Bart Verhaeghe.

Dat de titel niet meer binnen handbereik lag, wisten Les Unionistes al voor aanvang van de partij in het Lotto Park. Dankzij een 1-3-zege bij Royal Antwerp FC had Club Brugge zich deze middag immers al tot kampioen gekroond. "Twee uur voor de aftrap waren we nog heel ontgoocheld toen we hoorden dat Club gewonnen had", geeft Mazzu toe bij Het Nieuwsblad. Naar eigen zeggen had hij zijn troepen mentaal al voorbereid op zo'n scenario.

Vooral de efficiëntie stemde Mazzu tot tevredenheid tegen Anderlecht, "zoals we eigenlijk al het hele seizoen zijn. Als ploeg die van tweede klasse komt kennen we een buitengewoon seizoen. Bedankt aan de spelers, de directie en het publiek", aldus de Union-trainer. Hoewel het allerhoogste net niet gehaald werd, is hij bijzonder trots op zijn spelersgroep. "Onze zeges tegen Anderlecht zijn niet het belangrijkste, wel de tweede plaats die we hebben behaald", klinkt het. Die geeft recht op de voorrondes van de Champions League.

Tot slot werd Mazzu nog even geconfronteerd met de uitspraken van Bart Verhaeghe. Die had na het titelfeest van Club opgemerkt dat Union eigenlijk een afkooksel is van Brighton & Hove Albion, de zusterclub. "We zijn vandaag tweede geëindigd in de Premier League", diende Mazzu de voorzitter van Club op cynische wijze van antwoord.