Bevestiging: omstreden Vandaag Inside keert terug op televisie, mét Johan Derksen

Bevestiging: omstreden Vandaag Inside keert terug op televisie, mét Johan Derksen

12 mei - 17:15 Laatste update: 16:40
Eredivisie 4 Reacties

Het omstreden Vandaag Inside keert weer terug op de Nederlandse televisie. Dat heeft Talpa bevestigd in een persbericht. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zijn vanaf maandag weer op de buis te zien.

Derksen maakte op 29 april bekend dat hij stopte na de veelbesproken kaars-situatie van vijftig jaar geleden. Hij voelde zich niet gesteund door de directie en besloot de handdoek te gooien.

Na een media-soap van twee weken is de kogel door de kerk: Vandaag Inside keert terug. "Naar de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan", zegt Talpa-directeur Marco Louwerens.

"We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver. Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij", vervolgt hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie