'Mixed-11' van Mulder en Degryse: zes man van Union en vijf van Club Brugge

'Mixed-11' van Mulder en Degryse: zes man van Union en vijf van Club Brugge

07-05-2022 13:06 Laatste update: 13:44

Dit weekend staat het duel tussen de nummer één en de nummer twee op het programma. Aan de vooravond van de topper in de Champions' Play-Offs tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise, kozen analisten Marc Degryse en Jan Mulder hun gecombineerde basiself. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws.

Over één ding waren beide analisten het eens: zes man van Union, vijf man van Club Brugge. Beide heren zijn het ook eens over de doelman. Ook al wringt het hier en daar toch een beetje bij Degryse, ze zetten beiden Simon Mignolet tussen de palen. 

Verdediging
De verdediging zag er bij beide heren wat anders uit.  “Achterin ga ik voor Mata. Ben ik fan van. Met naast hem Burgess en Van der Heyden. Die is goed en nuchter," klinkt het bij Mulder. De Gryse gaat voor een verdediging met Burgess, Nsoki en Mata. 

Middenveld
Voor die verdediging staat bij beide heren Nielsen als stofzuiger van dienst. Degryse zet Teuma naast hem. Bij Mulder moet Nielsen het alleen oplossen. Degryse zet Hans Vanaken als nummer 10 en in de punt van het middenveld. Mulder zet de punt van het middenveld dan weer naar achter en heeft als aanvallende mensen Vanaken en De Ketelaere staan. 

Aanval
Voor Mulder moeten op de flanken Lang en Nieuwkoop het werk doen. Bij Degryse krijgen Skov Olsen en Lapoussin de voorkeur. Zowel Degryse als Mulder hebben voorin Undav en Vanzeir lopen. 

De elf van Mulder en Degryse:

Mulder: Mignolet - Mata, Burgess, Van Der Heyden - Nieuwkoop, Nielsen, Lang, De Ketelaere, Vanaken - Undav, Vanzeir

Degryse: Mignolet - Mata, Burgess, Nsoki - Nielsen, Teuma, Skov Olsen, Vanaken, Lapoussin - Undav, Vanzeir