Schreuder voor dubbele confrontatie met Union: “Zie het als soort CL-duel

Schreuder voor dubbele confrontatie met Union: “Zie het als soort CL-duel"

06-05-2022 14:05
3

In de komende dagen neemt Club Brugge het twee keer op tegen Union. Mogelijk beslissen de twee duels over de Belgische landstitel. Op vrijdag blikte Alfred Schreuder vooruit op het tweeluik tegen de leider.

Union telt momenteel 43 punten. Club Brugge telt er 3 minder. Zondag ontmoeten de twee ploegen elkaar in het Dudenpark. "Zie het als een soort Champions League-duel met een heen- en terugmatch", stelde Schreuder tijdens zijn persconferentie.

"We weten dat Union een goede ploeg is met een intelligente trainer. Ze kunnen goed omschakelen, maar ook van achteruit voetballen. Maar ik weet ook hoe sterk wij zijn. Ik heb respect voor Union, maar geen schrik."

Resultaat het belangrijkst
Dit seizoen verloor Club Brugge nog niet van Union. Het voetbal was evenwel niet altijd bijster goed. "Uiteindelijk gaat het om het resultaat", aldus de coach van Club Brugge. "Wij zijn ook de voorbije tijd dichterbij gekomen."

Zou een nederlaag zondag fataal zijn voor Club Brugge in de titelstrijd? Dat was een vraag die Schreuder liet passeren. "Zo denk ik niet."Even daarvoor zei de trainer van Club Brugge nog dat nu zondag de belangrijkste partij is. "Daarna zien we wel."