Verheyen waarschuwt topclubs voor Union: Gaan nog eens tegen zelfde lamp lopen

Verheyen waarschuwt topclubs voor Union: "Gaan nog eens tegen zelfde lamp lopen"

23-04-2022 09:23 Laatste update: 09:36
6

Nog één keer slapen en dan gaat de Champions Play-Off van start. RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC en vooral Club Brugge zullen er zes speeldagen lang alles aan doen om Union Saint-Gilloise nog voorbij te steken. Hoewel velen Blauw-Zwart de rol van topfavoriet in de voeten (proberen) schuiven, doet Gert Verheyen daar niet aan mee.

De analist ziet in Union zelf nog steeds de belangrijkste kandidaat om de landstitel in de wacht te slepen. "Ik zei in november al dat Union kampioen kan worden. Daar blijf ik bij", klinkt Verheyen stellig bij Het Nieuwsblad. Al is de status van de huidige koploper wel veranderd. Op een gegeven moment begonnen tegenstanders Union anders te bekampen, merkt Verheyen op. "Kom maar af, jullie zijn de verrassing van de competitie, maak het spel."

Als gevolg daarvan moest Union plots, vooral in thuiswedstrijden, ook wedstrijden vanuit balbezit proberen winnen. Dat lukte niet altijd wonderwel, getuige onder meer de resultaten tegen mindere goden als KV Oostende (1-1) en Sint-Truiden (0-1). "Nu is dat niet meer van tel. Union hoeft op Antwerp, Anderlecht of Club Brugge het spel niet te gaan maken", voorspelt Verheyen.

Twee maal tegen dezelfde lamp
De gewezen aanvaller van Club Brugge verwacht dus niet dat de andere deelnemers aan de Champions Play-Off zich zullen aanpassen aan Union. "Ze denken nog altijd dat ze beter zijn dan Union en willen dat allemaal tonen. Geen van de drie gaat Union op de eigen helft opwachten. En ze gaan nog eens tegen dezelfde lamp lopen", luidt zijn onheilspellende waarschuwing.

De slotsom is dan ook zonneklaar voor Verheyen. "Waarom zou Union niet hetzelfde kunnen doen als in de competitie?", vraagt hij zich luidop af. Zoals steeds in ons Play-Off-systeem zal het openingsduel een cruciale impact hebben. Union kruist eerst de degens met stadsgenoot Anderlecht in het eigen Dudenpark.