Arsenal wint van Chelsea, Tielemans en Castagne geven zege uit handen

20-04-2022 22:57
1

Arsenal heeft de Londense derby gewonnen van Chelsea. Het zegevierde op Stamford Bridge met 2-4 en doet nog volop mee om een Champions League-ticket.

Chelsea - Arsenal 2-4
De neutrale toeschouwer was spekkoper op Stamford Bridge. In een knotsgekke openingsfase ging het alle kanten op. Door een fout van Chelsea-verdediger Andreas Christensen kwam Arsenal binnen het kwartier spelen op 0-1 door Eddie Nketiah.

Niet veel later stond het alweer 1-1 nadat Arsenal de bal verloor op eigen helft en Timo Werner van buiten de zestien raak schoot. Daarna was het de beurt aan Emile Smith Rowe (Arsenal, 1-2) en Cesar Azpilicueta (Chelsea 2-2).

Chelsea moest aanvallend alles uit de kast trekken toen Nketiah na een klein uur spelen zijn tweede van de avond maakte. Na onhandig uitverdedigen van Azpilicueta ging de bal op de stip, waarna Saka de wedstrijd besliste. Chelsea-manager Thomas Tuchel haalde Romelu Lukaku in de tweede helft naar de kant. Her en der klonk er boegeroep. Sambi Lokonga bleef bij Arsenal de volledige match op de bank.

Everton - Leicester 1-1
Everton heeft zichzelf in blessuretijd wat extra lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. Op Goodison Park leek een doelpunt van Harvey Barnes genoeg voor de overwinning, tot Richarlison scoorde: 1-1. Timothy Castagne en Youri Tielemans speelden de volledige partij.

Barnes scoorde al na vijf minuten, waardoor Everton voor de zoveelste keer dit seizoen een achterstand weg moest werken. In de slotfase liet James Maddison na om de wedstrijd te beslissen voor Leicester. In de 93e minuut scoorde Richarlison, waardoor het verschil met Burnley, de nummer achttien, vier punten is. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan in Engeland.

Newcastle - Crystal Palace 1-0
Door een goal van Miguel Almiron heeft Newcastle United plek elf overgenomen van Brentford. Crystal Palace zakt door de nederlaag naar plaats veertien in de Premier League, al is het gat met nummer achttien Burnley wel twaalf punten en is er dus geen degradatiegevaar. Christiaan Benteke bleef de hele match op de bank.