10-04-2022 20:22 Laatste update: 20:36
42

RSC Anderlecht en KAA Gent hebben beide gedaan wat het moest doen. Beide ploegen pakten de drie punten. Dat betekent dat de stand onveranderd blijft. RSCA gaat naar Play-Off 2, KAA Gent naar Play-Off 2.

KV Kortrijk 2 - 3 RSC Anderlecht
KV Kortrijk begon het beste aan de wedstrijd. De kerels konden al snel drie keer dreigen, RSCA was gewaarschuwd. Net na het kwartier ging Messaoudi dan over het been van Hoedt, strafschop zei de VAR. Sainsbury zette de elfmeter om: 1-0.

Anderlecht moest nauwelijks bekomen van die achterstand. Enkele minuten later schoot Zirkzee paars-wit alweer langszij. KVK bleef echter wel weerstand bieden. In het tweede deel van de tweede helft waren er nog aan beide kanten gevaarlijke momenten, maar gingen ze met een gelijkspel de rust in.

De tweede helft begon met een gretiger Anderlecht. Het kwam dan ook snel op voorsprong: Ait El Hadj maakte de 1-2. De ploeg van Kompany was toen helemaal los, Kouamé maakte zowaar de 1-3. Anderlecht met een anderhalf been in Play-Off 1.

Tot het uur creëerde KV Kortrijk niets meer, maar net op dat moment sloeg Reynolds toe met de aansluitingstreffer. Op die manier kon RSCA toch weer gaan bibberen. Richting de laatste tien minuten kroop Anderlecht stilaan in het defensief. Messaoudi en Selemani scoorde nog bijna de gelijkmaker, maar RSCA hield de rug recht. Het bleef angstig afwachten tot het einde, maar Kompany haalde op zijn verjaardag de drie punten en Play-Off 1 binnen.

KAA Gent 5 - 0 OH Leuven
KAA Gent legde onmiddellijk haar wil op tegenover OHL. Het had veel balbezit en kon enkele keren dreigen met onder andere Roman Bezus. Toch moest het opletten voor de tegenaanvallen. OHL, Koecharevytsj kon net niet scoren.

De buffalo’s bleven wel het gevaarlijkst. Vijf minuten voor rust trapte De Sart staalhard binnen: 1-0. Gent bij de rust dus virtueel in Play-Off 1.

De tweede helft kon niet beter starten voor KAA Gent. Wie anders dan Tissoudali verdubbelde onmiddellijk de voorsprong: 2-0. OHL kreeg wel zeldzame kansjes, zo had Al-Tamari de aansluitingstreffer aan de voet, maar kon hij niet afdrukken.

KAA Gent zocht verder naar de uitbreiding van de score. Tissoudali toonde zich de bedrijvigste speler. Een kwartier voor tijd had hij twee grote kansen, maar vergat te scoren en trof de paal.

De boeken mochten uiteindelijk toch toe zo’n vijf minuten voor tijd. Hjulsager scoorde met een heerlijke treffer de 3-0. Enkele minuten later werd het zelfs nog 4-0 en 5-0 via Tissoudali, maar alle ogen waren gericht op KVK-RSCA waar het 2-3 stond. Dat bleef ook zo tot hte laatste fluitsignaal. De buffalo's zijn veroordeeld tot Play-Off 2 met Charleroi, KV Mechelen en KRC Genk.