UPDATE: Nieuwe T1 voor Vertonghen op komst: De Telegraaf meldt akkoord

UPDATE: Nieuwe T1 voor Vertonghen op komst: De Telegraaf meldt akkoord

07-04-2022 12:45 Laatste update: 11-04-2022 16:09
1

Roger Schmidt wordt de nieuwe trainer van Benfica. Dat weet BILD met stelligheid te melden. Volgens het Duitse medium is de overstap van de huidige oefenmeester van PSV naar Portugal definitief rond.

Het was al langer bekend dat de 55-jarige Schmidt na dit seizoen op zou stappen bij PSV. Het contract van de Duitser loopt af en beide partijen werden niet akkoord over een nieuwe verbintenis. Volgens BILD is het nu zeker dat de oefenmeester in Portugal aan de slag gaat, want er zou een akkoord zijn gesloten met Benfica.

In de winterstop meldde O Glorioso zich al bij Schmidt en vanaf dat moment werd er onderhandeld over een aanstelling. Dat ging moeizaam, totdat clubpresident Rui Costa zich ermee ging bemoeien. Door zijn inspanningen is er volgens de Duitse pers nu een akkoord gekomen tussen Schmidt en Benfica.

Bij de Portugezen, die Ajax uitschakelden in de achtste finale van de Champions League, komt Schmidt een landgenoot tegen. Julian Weigl speelt op het middenveld van de huidige nummer drie van de Primeira Liga.

UpdateDe Telegraaf bevestigt dat Roger Schmidt naar het Benfica van Jan Vertonghen zal vertrekken. Volgens de ochtendkrant is de trainer van PSV al enige tijd akkoord met de club uit Portugal. In Lissabon zal Schmidt zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis zetten.