Vanmechelen is verbaasd na niet-selectie: “Ook bij Hazard als die te zwaar staat?”

Vanmechelen is verbaasd na niet-selectie: “Ook bij Hazard als die te zwaar staat?”

05-04-2022 17:27
7

Davinia Vanmechelen is niet geselecteerd voor de Red Flames op basis van slechte fysieke parameters. Tegenover Het Nieuwsblad reageert de speelster van Standard verbaasd en verontwaardigd.

Vanmechelen (44 caps) is niet akkoord. “De slinger is wat door geslagen naar de foute kant. Ik ben betrokken bij 90% van de doelpunten bij Standard, maar ze hebben liever iemand met bij wijze van spreken een vetpercentage van 10% die slecht speelt, dan iemand met 20% vet die wel goed speelt.”

Vanmechelen zag haar niet-selectie op Instagram. “Ik was een beetje in shock. Hard, na zes jaar. Te meer omdat ik een week voordien onze bondscoach nog aan de lijn had en toen klonk dat alles oké was.” Vervolgens belde Vanmechelen weer met bondscoach Serneels voor verduidelijking.

De fysieke paraatheid van Vanmechelen liet te wensen over. “Hij had laten verstaan dat het beter moet, vooral mijn gewicht. In het verleden was het dan weer het aantal sprintjes. Dan zijn het mijn looplijnen. Althans dat is mijn gevoel, er ontbreek duidelijkheid.”

Vanmechelen geeft toe dat ze altijd problemen heeft gehad met haar gewicht. “Ik stond een periode echt scherp, maar toen at ik niets. Is dat wat ze willen? De diëtist zei mij recent nog dat ik op goede weg was. Ik kom net uit blessure dus is het normaal dat ik iets zwaarder sta. Als Eden Hazard bij de Rode Duivels iets te zwaar staat, wordt die toch ook nog altijd geselecteerd”, klinkt het.