Matazo verliet Anderlecht op zestiende: Zelfs van slechte keuze kan je leren

Matazo verliet Anderlecht op zestiende: "Zelfs van slechte keuze kan je leren"

28-03-2022 14:24

Samen met de andere nationale beloften probeert Eliot Matazo zich deze week te plaatsen voor het EK U21 in Georgië en Roemenië. De centrale middenvelder timmert hard aan de doorbraak bij AS Monaco, onder Philippe Clement doet hij vooral dienst als invaller. Zijn keuze voor het Prinsdom heeft hij zich nog niet beklaagd.

In de jeugdreeksen kwam Matazo uit voor RSC Anderlecht, maar op zijn zestiende besloot hij de Brusselse deur achter zich dicht te trekken. Met de slechte ervaringen van onder meer Charly Musonda Junior in het achterhoofd werd daar hier en daar smalend naar gekeken. "Ik begrijp wel dat de mensen die link legden", geeft Matazo toe bij Sportwereld. Toch twijfelde de jongeling amper. "Ik vind trouwens niet dat je op die leeftijd al kan spreken van de goeie of de slechte keuze maken. Zelfs van een zogenaamd slechte keuze kan je dingen leren", klinkt het filosofisch.

Voorlopig lijkt de beslissing van Matazo ook gerechtvaardigd te worden. In januari mocht hij nog een verse verbintenis tekenen in Monaco, die hem tot medio 2026 aan de club bindt. Daar spreekt duidelijk vertrouwen uit, ondanks zijn huidige bankzittersstatuut. "Dat is nu eenmaal voetbal, zeker als jonge gast. Soms is het hard om te accepteren dat ik naast de ploeg val. Maar mijn tijd komt nog", is Matazo strijdvaardig.

Sinds Clement aan het roer staat bij Monaco, mocht Matazo twee keer aan een wedstrijd beginnen in de Ligue 1. Dat gebeurde wel telkens in januari. Sindsdien moet de jeugdinternational vrede nemen met een invallersrol.