Gheysens krijgt stevige kritiek na aanstelling Overmars: 'Geen waarden en normen'

Gheysens krijgt stevige kritiek na aanstelling Overmars: 'Geen waarden en normen'

21-03-2022 13:57
140

De aanstelling van Marc Overmars bij Royal Antwerp FC heeft al voor stevig wat rumoer gezorgd. Het leverde flink wat kritiek op van mensen die niet begrepen dat Overmars een kans krijgt bij The Great Old na zijn problemen met grensoverschrijdend gedrag. Ook voorzitter Paul Gheysens wordt aangepakt.

Bij de aanstelling van Overmars deze keer geen voorzitter Gheysens, die er nochtans wel bij was bij de komst van onder andere Radja Nainggolan en coach Brian Priske. De voorzitter van Antwerp was nu echter een opvallende afwezige, wat toch voor enige kritiek zorgde. Onder andere Guillaume Maube, journalist bij Het Nieuwsblad haalde uit. 'Dat de man die dit allemaal mogelijk gemaakt heeft niet de ballen heeft om dat op een persconferentie te komen duiden en een acoliet stuurt: dat is echt Van God Los', schreef hij op Twitter.

Ook journalist/schrijver Frank Van Laeken was bijzonder kritisch over de beslissing om Overmars een nieuwe kans te geven. Hij herinnerde zich namelijk dat het niet de eerste keer is dat omstreden personen een job aangeboden krijgt bij The Great Old. Na Luciano D'Onfrio krijgt nu Overmars de taak als technisch directeur bij de club. 'Waarden? Normen? Ach...', aldus Van Laeken.

De aanstelling van Overmars zorgde alvast voor veel onbegrip binnen de voetbalwereld. Ook bij Franky Van der Elst. Ook hij haalde op Twitter uit. 'Ik kan veel begrijpen, maar dit niet. Echt niet', klonk het.