Beerschot staat voor helse transferzomer: '15(!) spelers kunnen gratis vertrekken'

Beerschot staat voor helse transferzomer: '15(!) spelers kunnen gratis vertrekken'

14-03-2022 21:48
2

Door de degradatie van K. Beerschot V.A belooft het een helse transferzomer te gaan worden bij de Antwerpse club. Men gaf al aan naar versterkingen te zoeken en dat zal ook nodig zijn. Heel wat spelers kunnen de club namelijk verlaten.

Bij Gazet van Antwerpen weet men dat er bij Beerschot komende zomer maar liefst vijftien(!) spelers gratis en voor niets kunnen vertrekken. En daar zitten ook niet de minste namen bij. Er zijn huurlingen die vertrekken, aflopende contracten, maar ook spelers die door een clausule andere oorden kunnen opzoeken.

Bij de huurlingen zitten Mauricio Lemos, Felipe Avenatti en Thibault De Smet die na het seizoen terugkeren naar hun moederclub. Wouter Biebauw, Antoine Lejoly, Ryan Sanusi, Marius Noubissi, Fessou Placca, Dante Rigo en David Mukuna hebben dan weer een aflopend contract en kunnen ook andere oorden opzoeken als ze geen nieuwe aanbieding krijgen/ondertekenen.

Verder hebben Raphael Holzhauser en Musashi Suzuki een clausule in hun contract waardoor ze de club gratis kunnen verlaten. Door hun bijzonder zwaar loon zou Beerschot daar echter niet weigerachtig tegenover staan.

Ook Tom Pietermaat, Joren Dom en Jan Van den Bergh hebben die clausule in hun contract staan. Beerschot wil echter graag langer met hen door en hopen het trio dan ook te kunnen overtuigen om te blijven.

Mogelijke vertrekkers
Daar blijft het hoogstwaarschijnlijk ook niet bij, want bij de club zijn er nog enkele mogelijke vertrekkers. Mike Vanhamel is persona non grata geworden bij de club, terwijl Ismaila Coulibaly en Stipe Radic de club ook kunnen verlaten. Verder is het nog de vraag wat er met onder andere Ramiro Vaca, Abraham Okyere, Apostolos Konstantopoulos, Leon Krekovic, Issa Soumaré en nieuwe publiekslieveling Ilias Sebaoui gaat gebeuren.