Feyenoord wil Dessers overnemen van KRC Genk, maar vraagprijs moet lager

Feyenoord wil Dessers overnemen van KRC Genk, maar vraagprijs moet lager

14-03-2022 07:45 Laatste update: 08:44
17

Feyenoord-trainer Arne Slot houdt de opties om Cyriel Dessers na dit seizoen bij Feyenoord te behouden open. Slot beseft dat de kansen voor de Rotterdammers financieel gezien nihil zijn, maar laat de deur op een kier. 

Tegen PEC Zwolle (1-2) was Dessers de gevierde man met de winnende goal. Vanzelfsprekend ging het na afloop van het duel over Dessers, die meer dan vier miljoen euro moet kosten wanneer Feyenoord hem definitief overneemt van KRC Genk. "Maar wie weet, soms kan het via een omweg", stelt Slot op het persmoment na de wedstrijd. 

"Kijk, voor een topclub is vier miljoen voor een spits op zich niet veel, maar ik lees de laatste tijd berichten dat wij vaak concurreren om spelers met bijvoorbeeld FC Groningen", vervolgt Slot, die weet in welke vijver Feyenoord noodgedwongen moet vissen: eigen jeugd. "Dat is de realiteit van Feyenoord."

Technisch directeur Frank Arnesen liet onlangs al weten dat de Rotterdammers geen vier miljoen euro kunnen ophoesten voor een speler die niet zeker is van een basisplaats. Als Feyenoord Dessers wil behouden, zal de vraagprijs van Genk moeten dalen óf zal er geld in het laatje moeten komen.