Cercle Brugge verslaat KV Kortrijk en zet Genk weer onder druk

12-03-2022 20:40 Laatste update: 20:51
3

Cercle Brugge mag blijven dromen van een plaats in de top acht. Zaterdag won het immers met 2-0 van KV Kortrijk en legt zo KRC Genk weer het vuur aan de schenen.

Cercle Brugge begon het beste aan de wedstrijd met aanvallende impulsen en een bedrijvige Hotic die zijn schot mistte. Ook Matondo kon niet scoren, hij raakte de paal na minuut 20. KV Kortrijk kon nauwelijks dreigen en mocht blij zijn met het houden van de nul na 45 minuten.

De tweede helft begon onmiddellijk met doelgevaar. Hotic zette een elfmeter om: 1-0. De kerels hadden geen antwoord en Cercle zocht naar meer. Net na het uur besliste Denkey de wedstrijd: 2-0.

De Vereniging hield al bij al gemakkelijk stand en heeft een driepunter op zak. Het komt zo op twee punten van een top 8 plaats.