Tissoudali reageert: Waarom zou ik Club Brugge willen uitdagen?

Tissoudali reageert: "Waarom zou ik Club Brugge willen uitdagen?"

08-03-2022 11:45 Laatste update: 12:31
28

Het was woensdag waarschijnlijk het meest opvallende beeld uit Club Brugge - KAA Gent. Bij een 0-3 voorsprong ging Tarik Tissoudali op de bal staan. De fans van Club waren daar niet blij mee, maar Tissoudali ziet er geen uitdaging in. 

"Het was niet echt de tegenstander uitdagen", zo legde Tissoudali uit bij Extra Time. "Mijn eigenlijke bedoeling was om op de bal te staan met mijn gezicht naar onze eigen supporters. Maar Mechele was dicht bij mij. Het teken met mijn handen was naar mijn supporters. Waarom zou ik Club Brugge willen uitdagen?"

Een bisnummer zit er wel niet meer in. "Ik ga het niet meer doen. De coach was boos. Hij zei me om gewoon slim te zijn en nog meer van dat. Ik snap dat mensen denken dat ik probeer om iemand belachelijk te maken, maar dat was niet de bedoeling. Ik wou iets moois laten zien voor de supporters."

De actie van Tissoudali deed denken aan die van Anthony Vanden Borre op het WK 2014. Hij deed toen hetzelfde met een Zuid-Koreaanse verdediger. Met Vanden Borre liep het wel minder goed af: hij moest enkele minuten later de strijd staken na een zware tackle.