'Lapoussin (Union) tegen Eupen: meeste dribbels en meeste balverliezen'

'Lapoussin (Union) tegen Eupen: meeste dribbels en meeste balverliezen'

01-03-2022 09:00
1

Welk duo staat tegen Eupen in de spits voor Union Saint-Gilloise? Dat was de grote vraag van het weekend. Terwijl iedereen verwachtte dat het duo Millan-Mitoma in de punt van de aanval zou staan, kregen we toch een kleine verrassing. Loïc Lapoussin vervoegde Alex Millan in de aanval als vervangers van Undav en Vanzeir.

Een kleine verrassing: het was Lapoussin en niet Kaoru Mitoma die uiteindelijk bovenaan in de aanval stond tegen Eupen. Loïc's veelzijdigheid is een troef", legt Felice Mazzù uit aan DH. Mitoma kan als tweede spits spelen, maar meer in overgangssituaties dan in opbouwsituaties. Lapoussin voldeed aan de verwachtingen in de eerste helft door in de rust te spelen, oplossingen te geven en de tegenstander door dribbelen uit te schakelen."

Toch was het een opvallende prestaties op vele vlakken. Lapoussin stond helemaal bovenaan in het rijtje van meeste dribbels. Hij probeerde maar liefst negentien dribbels in de wedstrijd. Hiervan waren er wel slechts acht succesvol. Aan de andere kant leverde dit riskante en gedurfde spel van Lapoussin wel een andere statistiek op. Hij was tevens de speler met de meeste bal verliezen. Lapoussin had negentien balverliezen in de wedstrijd, hij heeft een gemiddelde van 16,7 losse ballen over de laatste vijf wedstrijden. Er was meer technisch afval in zijn spel na de pauze," merkte Mazzù op.

Hij werd toen ook naar links verplaats. Deze veelzijdigheid in zijn spel is niet nieuw.Bij Rode Ster stond hij ook bekend voor zijn veelzijdigheid, waar zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende posities al werd gewaardeerd door zijn coaches. "Voor mij is zijn beste positie aan de zijkant, ook al kan hij ook hoger of lager spelen," analyseert Régis Brouard, die Lapoussin onder zijn hoede had bij Rode Ster.