Vandenbempt over Kompany (Anderlecht): “Zijn evolutie is toch opmerkelijk”

Vandenbempt over Kompany (Anderlecht): “Zijn evolutie is toch opmerkelijk”

28-02-2022 11:11
23

RSC Anderlecht speelde afgelopen speeldag 0-0 gelijk tegen OHL en Play-Off 1 is nog niet binnen. Peter Vandenbempt liet zich tegenover Sporza uit over coach Vincent Kompany.

Vandenbempt ziet dat Kompany groeit. “De evolutie langs de lijn van de trainer Kompany is toch een beetje opmerkelijk. Hij is - daar is iedereen het over eens - in zeer positieve zin geëvolueerd als trainer: flexibeler, het voetbal van zijn ploeg is geëvolueerd.”

Tegen OHL kreeg Kompany een rode kaart. “Maar dus ook zijn houding langs de lijn, zijn discours over de scheidsrechter, hij ergert zich ook aan de refs. Hij is een tussen aanhalingstekens "gewone trainer" geworden, die beslissingen hekelt. Dat deed hij in zijn eerste maanden nooit.”

Anderlecht voelt de druk van PO1. “Ik zou zeggen; het is maar een beetje menselijk en een gevolg van de druk en de stress. Want laat het duidelijk zijn: Anderlecht moét de top 4 halen, moét Europees voetbal afdwingen en moét zich donderdag verplicht plaatsen voor de bekerfinale ten koste van Eupen.”