Messi en Mbappé swingen en helpen PSG aan simpele overwinning

26-02-2022 23:13
1

Paris Saint-Germain lijkt de Franse titel niet meer te kunnen ontgaan. De Parijzenaars wonnen thuis met 3-1 van Saint-Étienne en dat was te danken aan de tandem Lionel Messi-Kylian Mbappé.

Er zat in de openingsfase van de wedstrijd echter nog wat zand in de motor van de Franse grootmacht. Saint-Étienne kwam namelijk brutaal op voorsprong via Denis Bouanga in de zestiende minuut en mocht hopen op een mooi resultaat, maar vlak voor en vlak na de rust werd die hoop de grond in geboord.

Messi en Mbappé begonnen elkaar steeds beter te vinden en in minuut 42 leverde dat al de gelijkmaker op. Een heerlijke steekbal van de Argentijn werd door zijn Franse collega binnengewerkt en aan het begin van het tweede bedrijf was het weer La Pulga die Mbappé op weg naar een doelpunt hielp: 2-1.

Toen Danilo Pereira er ook nog eens 3-1 van maakte, was het pleit definitief beslecht en kon PSG de wedstrijd uit gaan spelen. Dat deden ze op routine en dus is de koploper van de Ligue 1 weer een stap dichterbij de titel. Na 26 wedstrijden bedraagt de voorsprong op OGC Nice, dat tweede staat, al zestien punten.