Geen conflict volgens Tuchel (Chelsea): Romelu en ik zijn even goede vrienden

Geen conflict volgens Tuchel (Chelsea): "Romelu en ik zijn even goede vrienden"

26-02-2022 12:45 Laatste update: 13:50
1

Het lijkt een heuse saga te worden. De relatie tussen Thomas Tuchel en zijn spits Romelu Lukaku. Deze zondag speelt Chelsea FC tegen Liverpool FC met als inzet de League Cup trofee. Op de persconferentie is er uiteraard veel belangstelling voor Lukaku. 

Volgens Chelsea-coach Thomas Tuchel maakt de media er veel meer van dan het eigenlijk is. De ruzie die tussen de twee soms wel eens geportretteerd wordt, daar lijkt er niets van aan. Dat Lukaku helemaal tevreden is met de situatie dat valt te betwijfelen, en al zeker nadat de Rode Duivel een volledige Champions League-match op de bank gekluisterd bleef. 

"Mentaal moe"
"We blijven even goede vrienden", zegt Thomas Tuchel. “Hij heeft veel wedstrijden gespeeld. We hadden een vergelijkbare situatie met Jorginho, een van onze aanvoerders, omdat we het gevoel hebben dat hij een beetje mentaal moe is. De focus op Romelu dat begrijp ik, maar het is een vergelijkbare situatie als Jorginho.”

"No hard feelings"
“De beslissingen worden duidelijk gemaakt en de spelers accepteren ze. Als je eenmaal voor Chelsea speelt, accepteer je dat het team eerst gaat en daarom zijn er geen ‘hard feelings’, niet van Romelu en niet van mij. Tuchel wou verder niet bevestigen of Lukaku zondag wel een kans krijgt in de finale van de League Cup tegen Liverpool.