Geen straffen na vermeend racisme in Club Brugge - Anderlecht? 'Geen bewijs'

Geen straffen na vermeend racisme in Club Brugge - Anderlecht? 'Geen bewijs'

24-02-2022 07:45 Laatste update: 07:46
39

Het Parket van West-Vlaanderen heeft een eerste uitspraak gedaan na het vermeend racisme in de partij tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. Volgens Vincent Kompany werden hij en zijn staf racistisch bejegend. Nu is het nog maar de vraag of ook iemand wordt gestraft.

Het antwoord daarop lijkt nee te zijn. Kompany gaf na de partij tegen Club Brugge aan dat hij, zijn staf en ploeg het mikpunt waren van racistische kreten. "Bruine aap en wat dan ook. Ik heb het er moeilijk mee", klonk het toen. De politie en het parket van de KBVB begonnen een onderzoek, maar zonder veel resultaat.

Ook bij Club Brugge begon men met een onderzoek in de hoop de daders te vinden en ze een stadionverbod op te leggen. Na drie maanden onderzoeken is er nog niet heel veel vooruitgang geboekt. "We hebben al een aantal personen geïdentificeerd en verhoord", zegt het parket van West-Vlaanderen bij Het Laatste Nieuws.  De kans dat het ook tot een sanctie komt, lijkt echter klein.

Zo geeft het parket van West-Vlaanderen aan nog "geen standpunt" ingenomen te hebben. Mogelijk een indicatie dat er ook te weinig bewijs is om iemand daadwerkelijk te kunnen straffen. Dat gaf de politie in december ook al aan nadat "niemand iets gehoord of gezien had", klonk het toen.