Club Brugge heeft het lastig in Eupen, maar springt wel over Antwerp

20-02-2022 17:50 Laatste update: 18:36
18

Club Brugge heeft zondag optimaat geprofiteerd van het puntenverlies van Royal Antwerp FC. Het won met 1-3 van KAS Eupen. In de Oostkantons had Blauw-Zwart het moeilijk, maar uiteindelijk pakte het wel de volle buit.

Na de 1-2 nederlaag van Antwerp tegen KV Mechelen kon Blauw-Zwart een goede zaak doen in de stand. Blauw-Zwart begon ook het beste aan de partij. Al na 8 minuten opende Vanaken de score bij de eerste kans van de bezoekers. Na die openingstreffer koos Club Brugge voor controle. Eupen in haar eerste match zonder de ontslagen Krämer had lang geen antwoord in huis. Buchanan had in de eerste periode nog de beste kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar strandde op een sterke Nurudeen. Buiten een snedige counter bleef Eupen onmondig, al kon Club Brugge met slechts één doelpunt voor niet op beide oren slapen.

Na de rust kwam Eupen een pak beter voor de dag. Schreuder - die zijn landgenoten Dost en Vormer 90 minuten op de bank hield - zag gelukkig dat De Ketelaere de redder in nood was. Toen Eupen mogelijk recht had op de 1-1, zorgde CDK voor de 0-2. Ondanks de verdubbelde voorsprong bleef het moeizaam gaan voor Club Brugge.

Bibberen tot het einde
Toen Prevljak de aansluitingstreffer scoorde, was het nog wat meer bibberen voor Blauw-Zwart. Mignolet zag Eupen aandringen, maar de doelman werd niet meer geklopt. Helemaal in het slot van de partij zette invaller Adamyan aan de andere kant de eindstand op het bord. Door de zege springt Club Brugge over Antwerp in de stand naar plaats twee. De kloof met leider Union bedraagt weer 9 punten.