Blij dat Kompany gereageerd heeft en er ingegrepen wordt

"Blij dat Kompany gereageerd heeft en er ingegrepen wordt"

15-02-2022 12:00
10

Vincent Kompany was zaterdag niet te spreken over de VAR. Het duurde bijna vijf minuten eer de goal van Christian Kouamé werd toegekend. Dennis van Wijk is blij dat Kompany het systeem in vraag heeft gesteld, al is hij niet de eerste. 

"De manier waarop de VAR momenteel functioneert is een doorn in ieders oog", zucht Van Wijk bij Sporza. "Het duurde allemaal zo bijzonder lang waardoor er op een bepaald moment zelfs ballen op het veld gegooid werden, zodat de spelers zich nog even konden opwarmen. We hebben de laatste weken de goal van Al-Tamari gezien in OH Leuven-Cercle en de winning goal van Standard tegen Cercle Brugge. Het moet nu echt een keer stoppen."

Kennelijk heeft de reactie van Kompany ook effect gehad. "Nu kwam er een reactie van Kompany en dat was dan blijkbaar het sein om actie te ondernemen.Ik ben blij dat Kompany gereageerd heeft en dat er eindelijk ingegrepen zal worden."

Het Referee Department heeft maandag al gemeld dat de tijd om een buitenspellijn te trekken wordt ingekort. De VAR zal nog maar twee pogingen mogen doen om de lijn te trekken. Als er daarna nog geen beslissing is, moet de ref op het veld zelf de knoop doorhakken.