Einde verhaal voor Dost en Vormer bij Club Brugge? Dit elftal kan blijven staan

Einde verhaal voor Dost en Vormer bij Club Brugge? "Dit elftal kan blijven staan"

14-02-2022 22:20
1

Bij Club Brugge afgelopen zondag geen plek voor Ruud Vormer en Bas Dost. De twee ervaren mannen stonden (noodgedwongen) niet in de basiself. Moeten ze ook vrezen voor hun plek?

Onder Philippe Clement waren de twee al niet langer zeker van een basisplek en dat lijkt nu ook het geval te gaan worden bij Alfred Schreuder. Hij gaf zijn landgenoten aanvankelijk nog een kans, maar overtuigen deden ze niet.

Tegen Charleroi was Dost er door een blessure niet bij, terwijl de trainer van Club Brugge Vormer op de bank plaatste. "Philippe Clement had dat eerder ook al beslist, rond het bankzitterstatuut van Vormer", geeft Peter Vandenbempt aan bij Sporza.

"Hij kreeg daar toen wel veel kritiek over, daar was nu veel minder rond te doen", aldus de radiostem. Tegen Charleroi liep het ook goed af en was 'vervanger' Mats Rits één van de uitblinkers, vond ook Vandenbempt. "Schreuder zal toch gaan kijken of dit elftal de komende weken kan blijven staan. Met Odoi, die echt goed was als verdedigende middenvelder en Rits hoger op het veld, die daar weer de Rits kon zijn van vroeger."