Storck (Genk) over vertrek Ugbo: “Hij had moeite met de concurrentie van Onuachu”

Storck (Genk) over vertrek Ugbo: “Hij had moeite met de concurrentie van Onuachu”

04-02-2022 18:15
2

Tegen SV Zulte Waregem zullen sterspelers als Ito en Bongonda in alle waarschijnlijkheid op de bank starten. Dat hoeft voor Bernd Storck helemaal geen probleem te zijn. De trainer van Racing Genk wil volop inzetten op de ontwikkeling van spelers. Toch als die passen in het plaatje.

Het geloof in zijn spelers wil hij uitstralen naar de kern. Daarom dat hij ook zijn brede kern wou behouden tijdens de wintermercato. Toch vertrokken er enkele spelers op zoek naar nieuwe kansen. Toma, Eiting en Ugbo verlieten de club. 

Speelminuten
“Toma is nog jong en wil graag speelminuten maken. Daarin kan ik me helemaal in vinden, de concurrentie is groot op zijn positie,” vertelt Storck. Hij deelde de speler dan ook mee dat hij weinig speelkansen zou krijgen, omdat hij een ander profiel zoekt in een middenvelder. Ontwikkeling van spelers mag dus niet ten koste gaan van de prestatie.

Vertrek van Ugbo
Met het vertrek van Ugbo was de trainer minder tevreden. Hij gelooft dat de manier waarop niet helemaal koosjer was. “Je hebt als speler een bepaalde verantwoordelijkheid. De club investeerde stevig in Ugbo, dan moet je ook tot het uiterste willen gaan om iets terug te geven.” Ugbo had duidelijk moeite met de brede kern van Genk. Hij schuwde de concurrentie, eerder dan hem aan te gaan. Dit tot ergernis van de coach. “Ugbo had het moeilijk met de concurrentie van Onuachu. En hij kon zijn draai niet vinden in onze manier van spelen,” besluit Storck.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s