Verheyen: Als ik de VAR was had ik 'stilletjes gezwegen

Verheyen: "Als ik de VAR was had ik 'stilletjes gezwegen"

04-02-2022 08:55
67

Een volgens velen ondermaatst optreden van Anderlecht en een omstreden penalty waren ook in de Sporza-studio het gespreksonderwerp na afloop van Eupen - RSC Anderlecht. Gert Verheyen en Imke Courtois gaven hun mening over de tweede penalty van Paars-Wit.

Verheyen benadrukte eerst dat Eupen erg efficiënt was. Uit vijf schoten op doel kwamen de Oost-Kantonners twee keer tot scoren. Wat Anderlecht liet zien was volgens beide analisten dan weer te weinig. "Als je Anderlecht bent, moet je veel strenger zijn voor jezelf", zei Verheyen. 

Imke Courtois voegde eraan toe dat ze tegen Eupen opnieuw het Anderlecht zag van in het begin van het seizoen. "Veel passen rond de zestien, maar nooit echte doelkansen." 

Wanneer hen gevraagd werd wat ze van de tweede penalty voor Anderlecht vonden, zei Verheyen lachend dat je een landmeter nodig hebt om dat te kunnen beoordelen. "Dat contact is net op de lijn en zo'n fase krijg je altijd mee", aldus Verheyen. Courtois voegde er nog aan toe dat als zij bij de VAR had gezeten, ze de scheidsrechter niet had teruggeroepen. "Ik had ook stilletjes gezwegen", grapte Verheyen.