Het wordt voor Club Brugge heel moeilijk hem nog te houden

"Het wordt voor Club Brugge heel moeilijk hem nog te houden"

03-02-2022 13:30
27

Charles De Ketelaere is al weken dé sleutelspeler bij Club Brugge. Tegen KAA Gent maakte hij ook het enige doelpunt. Gert Verheyen beseft dat dit zijn laatste maanden in België zijn.

Zijn goal tegen KAA Gent was knap, maar voor Verheyen niet verrassend. "Ik verschiet er niet van dat hij die bal zo binnensjot", aldus Verheyen bij Het Nieuwsblad. "Bij iemand van zijn kaliber is dat acht op de tien keer prijs. Ik heb van in het begin gezegd: doe hier nu nog goals bij - want statistieken heb je nodig op de positie waar hij speelt - en het plaatje is compleet. Die stap heeft hij nu gezet."

De volgende logische stap is dan een transfer. "Waar het plafond van De Ketelaere ligt is momenteel nog moeilijk te voorspellen. Wat we nu zien, doet wel het beste vermoeden, en ik zou er niet van schrikken mocht hij ooit ook bij het soort clubs als De Bruyne terechtkomen. Maar we gaan moeten afwachten wat zijn volgende stap wordt. Ik twijfel er niet aan dat De Ketelaere die komende zomer al zet. Het wordt voor Club Brugge heel moeilijk hem nog te houden."

De Ketelaere zit in alle competities samen nu aan veertien doelpunten en negen assists. Hij speelde dit seizoen voorlopig 35 wedstrijden.