De Telegraaf en VI: Tagliafico maakt 'morrend' het seizoen af bij Ajax

De Telegraaf en VI: Tagliafico maakt 'morrend' het seizoen af bij Ajax

31-01-2022 17:18

Nicolás Tagliafico maakt het seizoen af bij Ajax. De Argentijnse verdediger wilde in de winterse transferperiode graag vertrekken, maar trainer Erik ten Hag blokkeerde een transfer.

De Telegraaf en Voetbal International melden maandag dat een winterse transfer definitief van tafel is. FC Barcelona was één van de geïnteresseerde clubs. Ajax strijdt nog om de KNVB Beker, de Eredivisie-titel en staat in de knock-outfase van de Champions League. Ten Hag stelt dat hij alle verdedigers nodig heeft om succes te boeken dit seizoen. Hij ging daarom voor een Barcelona-transfer van Tagliafico liggen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars was het eens met Ten Hag, maar beloofde Tagliafico afgelopen zomer een transfer, wanneer er zich een mooie kans voor zou doen. Tagliafico wilde graag naar Barcelona, maar maakt het seizoen af in Amsterdam. Tagliafico is op dit moment op pad met het nationale elftal van Argentinië. Hij keert aan het einde van de week terug in de Johan Cruijff Arena.

Barcelona wilde Tagliafico op huurbasis overnemen, maar Ajax wilde hem alleen verkopen (en zelfs liever helemaal niet kwijt).