Officieel onderzoek wordt gestart naar vorige directie van Barcelona

Officieel onderzoek wordt gestart naar vorige directie van Barcelona

Volgens de krant MARCA is er een officieel Onderzoek gestart naar Bartomeu's management en de voormalige directie van FC Barcelona. Het onderzoek is het gevolg van de klacht die is ingediend door de huidige directie van Barça. 

Deze klacht kwam er op basis van een rapport over de toestand van de financiën van de club. De bevindingen van dit rapport zouden komende dinsdag "publiekelijk" zullen worden gepresenteerd. Alles lijkt er op dat de inhoud van dit rapport geen lachertje zal zijn voor Barcelona. 

Boekhoudkundige bankroet
In maart vorig jaar kwam een nieuw management aan het roer in Barcelona. De directeur-generaal van club deelde toen mee dat “de club zich in een situatie van boekhoudkundig bankroet” bevond. Een bankroet met een schuld en toekomstige verplichtingen van 1,35 miljard euro, daarbovenop heeft het cash flow problemen en een enorme loonmassa. De vraag die nu luidt is of deze financiële soep de schuld is van de vorige directie van de club.

Arrestatie
Bartomeu (vorige directie) werd uiteindelijk in maart 2021 gearresteerd na beschuldigingen van onbehoorlijk bestuur en bedrijfscorruptie. Dit leidde tot een inval in de kantoren van Nou Camp in een onderzoek dat 'Barçagate' werd genoemd. 

Onthullingen
Wat er toen allemaal gevonden is geweest is tot vandaag niet helemaal duidelijk. Het Spaanse Openbaar Ministerie zal nu moeten bepalen of de voormalige leiding van de club kan worden vervolgd voor de financiële situatie van de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie