UPDATE: 'Undav niet gestraft voor uitspraken over arbitrage na Club Brugge-Union'

UPDATE: 'Undav niet gestraft voor uitspraken over arbitrage na Club Brugge-Union'

28-01-2022 10:00 Laatste update: 10:49
64

Na de topper tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise liet Deniz Undav zich kritisch uit over de arbitrage. De uitspraken van Undav over Lawrence Visser zouden hem een boete of zelfs schorsing kunnen opleveren, zo schreef Het Nieuwsblad

“Tegen Club Brugge winnen is moeilijk, zeker als ze hulp krijgen van de ref.” Die uitspraak deed Union-spits Deniz Undav na het 0-0 gelijkspel tegen Club Brugge. Die woorden van de topschutter van 1A zouden nu een staartje kunnen krijgen. “Wij buigen ons over alles van commentaar in de media over scheidsrechters en zeker wanneer integriteit van scheidsrechters in twijfel wordt getrokken”, zegt Bondsprocureur Ebe Verhaegen. 

Dante Vanzeir, die samen met zijn spitsbroeder Undav het interview gaf, suste na de uitspraak: “De match is voorbij, Deniz.” Of de Duitse goalgetter ook effectief gestraft wordt, zal de komende dagen beslist worden door de voetbalbond, maar ook de Pro League kan en mag hierover een beslissing nemen.

UPDATE:
De voetbalbond heeft beslist om Undav niet te straffen voor zijn uitspraak over de arbitrage in Club Brugge - Union. "We hebben beslist om Undav een formele verwittiging te geven. Omdat hij een blanco strafblad heeft en het onmiddellijk na de match gebeurde”, verklaart Verhaegen de verzachtende omstandigheden. “Met een duidelijke boodschap dat het niet voor herhaling vatbaar is. Anders zullen we hem wél vervolgen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s