Nzeyimana staat voor vuurdoop in Extra Time: “Echt zot, Frank Raes was jeugdidool”

Nzeyimana staat voor vuurdoop in Extra Time: “Echt zot, Frank Raes was jeugdidool”

16 January - 23:21
2

Het nieuwe jaar is intussen ruim twee weken onderweg. Dringend tijd voor een eerste aflevering van Extra Time, zullen sommige voetbalfanaten ongetwijfeld denken. 2022 staat wel in het teken van een enorme verandering, want geestelijke vader Frank Raes heeft definitief afscheid genomen. Zijn opvolger Aster Nzeyimana heeft vooral veel goesting om er het beste van te maken.

Voor de 28-jarige Nzeyimana wordt het ongetwijfeld een zenuwachtige dag, die allereerste uitzending als presentator van Extra Time. Het zijn grote schoenen om te vullen, beseft hij. “Dat is een kinderdroom, echt zot. Frank Raes is een jeugdidool. Hij en Gary Lineker, die op de BBC Match of the Day presenteert. Maar Frank is nummer één, de stem van een generatie”, vat Nzeyimana zijn respect voor Raes samen bij Het Nieuwsblad. Hij omschrijft het dan ook als een ongelooflijke “eer” om hem te mogen opvolgen.

Mede gezien het serieuze leeftijdsverschil tussen Raes en Nzeyimana (een slordige 40 jaar) zal die laatste het onvermijdelijk op een andere manier aanpakken. Nzeyimana geeft Jan Becaus als voorbeeld: een geweldig nieuwsanker, naar zijn mening, maar niet meer van deze tijd. “Het zou raar zijn als ik Het Journaal op een archaïsche manier zou brengen. Ik denk dat het meer dan ooit belangrijk is om in die korte tijd die je krijgt verbinding te maken met de kijker.”

“ Wat ik vertel, moet bij de mensen binnenkomen. Dat doe je het best door net iets meer persoonlijkheid in je manier van vertellen te steken”, vindt hij. Al beseft Nzeyimana nu al dat er reactie zal komen, in positieve en negatieve zin. Daar heeft hij ook geen moeite mee. “Ik kan mezelf moeilijk cool noemen. Want dat is niet cool”, lacht hij zijn imago tot slot wat weg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie