Schreuder kan lof niet op over De Ketelaere bij Club Brugge: Zoals Messi ...

Schreuder kan lof niet op over De Ketelaere bij Club Brugge: "Zoals Messi ..."

09-01-2022 21:42
3

Met Alfred Schreuder heeft Club Brugge een nieuwe coach in huis gehaald. De Nederlandse trainer legt momenteel in Spanje zijn accenten op het voetbal van Club, maar is ook al onder de indruk van enkele spelers bij Blauw-Zwart. Een daarvan is Charles De Ketelaere.

De middenvelder/aanvaller lijkt ook onder Schreuder een belangrijke rol te gaan spelen. In de korte tijd dat hij met De Ketelaere samenwerkte, maakte hij ook al indruk op de trainer. Hij ziet in onze landgenoot veel gelijkenissen met enkele spelers waar hij in het verleden al mee samenwerkte.

"Ja, als je hem bezig ziet op training, doet hij me denken aan een Bryan Ruiz, Ziyech, Tadic", somt Schreuder op bij Het Nieuwsblad. Hij durft zelfs de naam Messi te noemen. "Ik wil hem niet vergelijken met Messi, maar zoals creatieve spelers in a split second kunnen beslissen, dat kan Charles ook."

Op welke plek hij zal staan, is nog maar de vraag. Op de negen zoals bij Philippe Clement, of toch als nummer tien? "Messi was zogezegd ook geen negen. Toch speelde hij daar vaak bij Barça. Als ik Charles bezig zag tegen PSG en op Leipzig, daar zaten geweldige spitsenacties tussen. Ik denk dat hij op wel víér posities uit de voeten kan, ook op de zes of acht bijvoorbeeld. We kunnen 4-3-3 of 3-5-2 spelen en zien wel waar hij het best tot zijn recht komt", besluit Schreuder.

Lang lijkt Schreuder niet met De Ketelaere te zullen samenwerken. De Rode Duivel is hoogstwaarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden bij Club Brugge en wordt gelinkt aan verschillende buitenlandse clubs. Leicester City, PSG en Real Madrid zijn de laatsten die genoemd werden.