'Newcastle schakelt na Botman-afwijzing door en komt uit bij FC Barcelona'

'Newcastle schakelt na Botman-afwijzing door en komt uit bij FC Barcelona'

05-01-2022 20:45
2

Newcastle United heeft Samuel Umtiti op de korrel. De Fransman moet de eerste defensieve versterking van de Saoedi's bij The Magpies worden, nu bekend is dat Sven Botman niet naar Engeland vertrekt. 

OSC Lille weigerde Botman voor een bedrag van 35 miljoen te laten vertrekken, waardoor Newcastle andere opties bekijkt. In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger is de club uitgekomen bij Umtiti, weet SPORT. De linkspoot speelt nauwelijks bij FC Barcelona, maar weigert te verkassen. Naar verluidt wil Umtiti alleen naar een club die uitkomt in de Champions League.

Om die reden heeft Newcastle een constructie op poten gezet. De nummer negentien van de Premier League wil de Fransman voor een halfjaar huren, zonder optie tot koop. Op die manier probeeren The Magpies Umtiti alsnog te verleiden tot een overgang. De Catalanen zijn op hun beurt het geduld verloren en willen zo snel mogelijk van Umtiti af. De 28-jarige verdediger drukt op het salaris en Barcelona kan aanwinst Ferran Torres alleen inschrijven als er spelers vertrekken.