UPDATE: Disciplinaire raad maakt schorsing Bokadi bekend na beroep Standard

UPDATE: Disciplinaire raad maakt schorsing Bokadi bekend na beroep Standard

05-01-2022 10:00 Laatste update: 07-01-2022 19:01
19

Merveille Bokadi en Standard hebben goed nieuws te horen gekregen. Het beroep van de Rouches tegen de lange schorsing van de speler wierp haar vruchten af. Bokadi is nog maar één match effectief geschorst.

We moeten weer even terug in de tijd voor de rode kaart van Bokadi. Op 22 december kegelde KAA Gent Standard met 3-1 uit de Beker van België. In de 96e minuut liet Bokadi zich nog even gaan en pakte in de absolute slotfase van de match een rode kaart. De uitsluiting kwam er na een slag richting Michael Ngadeu.

Het Bondsparket was niet blij met de actie van Bokadi. De instantie vond een schorsing van vier speeldagen, waarvan drie effectief, een gepaste sanctie. Standard vond dat evenwel niet en ging in beroep. Dat beroep blijkt succesvol te zijn.

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal besloot dinsdag om Bokadi slechts een schorsing van drie speeldagen op te leggen. En het wordt nog mooier voor de Rouches, want er blijft slechts één speeldag effectief over. De twee speeldagen voorwaardelijk gelden tot 5 januari van volgend jaar. De speeldag effectieve schorsing gaat meteen in. Dat betekent dat Standard op 16 januari het in het Lotto Park tegen RSC Anderlecht het zal moeten doen zonder Bokadi. 

Update: De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft Merveille Bokadi een schorsing opgelegd van drie weken waarvan twee weken effectief vanaf 7 januari 2022 en één week uitstel tot en met 6 januari 2023. Er is ook een boete uitgedeeld van 2.500 euro.