Pjanic waarschuwt De Ligt en Morata na Barça-geruchten: 'Goed over nadenken'

Pjanic waarschuwt De Ligt en Morata na Barça-geruchten: 'Goed over nadenken'

04-01-2022 23:26

Miralem Pjanic denkt dat Matthijs de Ligt er goed aan doet om bij Juventus te blijven. De Nederlander wordt in het geruchtencircuit gelinkt aan FC Barcelona, waar Pjanic een zeer teleurstellende periode kende.

Pjanic, die Juventus in 2020 verruilde voor Barcelona en inmiddels op huurbasis bij Besiktas speelt, laat zich in gesprek met het Italiaanse Tuttosport uit over de mogelijke transfers van De Ligt en Álvaro Morata, die ook in de belangstelling van Barça zou staan. "Het contract van De Ligt bij Juventus loopt nog drie jaar door. Het was een geweldige keuze om naar Juventus te gaan, waar hij samen kan spelen met Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini en kon leren van die twee", stelt Pjanic.

"Volgens mij is De Ligt gelukkig bij Juventus. Wanneer je gelukkig bent, kan je beter blijven. We moeten zien of hij écht wil vertrekken", aldus Pjanic, die aangeeft dat dit ook voor Morata geldt. "Ik ken de details verder niet, maar ik hoor dat Morata gelukkig is bij Juve. Mocht Barcelona bellen, dan zou ik er goed over nadenken als ik hem was. Ik zou niet zomaar vertrekken bij een club waar ik me goed voel", zo sluit Pjanic af.