Degryse over de kansen van de Rode Duivels: Een waterkansje, dé kans lag in 2018

Degryse over de kansen van de Rode Duivels: "Een waterkansje, dé kans lag in 2018"

03-01-2022 10:24
10

De huisanalisten van Het Laatste Nieuws geven hun kijk op het afgelopen sportjaar en blikken vooruit op het jaar dat ons te wachten staat. Met dikke stift in de agenda genoteerd: WK 2022 in Qatar. Misschien is het wel 'the last dance' voor de Rode Duivels.

Marc Degryse, Tom Boonen, Filip Dewulf en Niels Albert… Dat zijn de gasten aan tafel. Ze focussen op de Rode Duivels en vooral dan de vraag wat de kans is voor België in Qatar. "Een waterkansje," geeft Degryse aan. "Dé kans lag in 2018. Na de kwartfinale tegen Brazilië dachten we met heel het land: ze gaan all the way. Maar dan liep het mis tegen Frankrijk. En nu, tja. Het is minder, hé."

Kevin De Bruyne
Volgens Degryse had Kevin De Bruyne voor een groot deel gelijk na de nederlaag tegen Italië. "We zijn maar België," klonk het na de nederlaag in de Nations League. Degryse vult aan:“Daarmee bedoelt hij: we hebben vier toppers. En wat daaronder komt, is niet vergelijkbaar met het niveau van de kern die Frankrijk, Italië, Brazilië heeft.” 

Portugal is niet groter dan België
Even later keert Degryse toch voor een deel terug op zijn stappen. "Nu ik erover nadenk, vind ik dat we De Bruyne toch niet helemáál kunnen volgen," vertelt Degryse. "Kijk eens wie er de voorbije veertig jaar allemaal Europees kampioen is geworden. Portugal is niet groter dan België. Denemarken zat eerst op het strand. Griékenland is Europees kampioen geworden."