Politie Antwerpen start onderzoek na anti-Joodse gezangen van Beerschot-fans

Politie Antwerpen start onderzoek na anti-Joodse gezangen van Beerschot-fans

28-12-2021 15:44
12

De politie van Antwerpen is een onderzoek gestart na een filmpje van enkele Beerschot-fans die anti-Joodse gezangen roepen naar aanleiding van de wedstrijd tegen RSC Anderlecht.

Het filmpje werd voor de wedstrijd tegen Anderlecht al online geplaatst. Aan Café Stadion op het Kiel zijn enkele leden van de harde kern van Beerschot te zien terwijl ze anti-Joodse slogans roepen en zingen. Zo werd er onder andere “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas" gezongen.

Na het zien van de beelden is de Antwerpse politie in actie geschoten en werd er een proces-verbaal opgesteld, zo weet Het Nieuwsblad. Beerschot distantieert zich ook volledig van de beelden. "Beerschot benadrukt dat er geen plaats is voor racistische uitlatingen in of buiten de club", zegt ondervoorzitter Walter Damen.

"Beerschot betreurt dat op die wijze de naam van de club besmeurd wordt en zal zover hun mogelijkheden gaan de gepaste sancties nemen. Beerschot benadrukt ook dat deze beelden in schril contrast staan met de échte Beerschotter. Beerschot wenst ook aan de joodse bevolking duidelijk te maken dat voor dergelijke hooligans geen plaats is noch in hun stadion, noch erbuiten", klinkt het.