VP 11: Mignolet slaat terug, maar Amuzu kan hem verslaan

VP 11: Mignolet slaat terug, maar Amuzu kan hem verslaan

20-12-2021 12:00

De winterstop komt er bijna aan, maar op Speeldag 20 werd er nog op het scherpst van de snee gespeeld. Deze elf spelers kwamen er het best uit. 

Mignolet is back
Bij Club Brugge kende Simon Mignolet een paar onzekere weken, maar dat is nu wel afgelopen. Zijn redding op een kopbal van Benito Raman was met voorsprong de beste save van het weekend!

Sterke Sadick
Bij KRC Genk was Mujaid Sadick duidelijk de sterkste achterin, vooral dan qua positiespel. Zijn uitvoetballen kan nog beter, maar aan hem lag het zeker niet dat KRC Genk nog twee punten verloor. Naast hem zetten we Trent Sainsbury van KV Kortrijk, die een clean sheet haalde tegen Seraing.

Op de rechterkant kiezen we deze keer voor Bart Nieuwkoop. De Nederlander kwam gratis, maar dat is er niet aan te zien. Hij pikte het tempo van Union meteen op en tekende ook voor een belangrijke goal tegen Cercle Brugge. Onze linksback is Theo Ndicka, die een belangrijke driepunter pakte bij KV Oostende.

Maertens op de loer
Op het middenveld mag Mathieu Maertens absoluut niet ontbreken. Hij scoorde twee keer en vooral die tweede was enig mooi. Anderlecht ziet Hans Vanaken nooit graag op het veld staan: hij scoorde nog maar eens een belangrijke goal tegen paars-wit.

Ook Roman Bezus verdient zijn plaats in het team. De middenvelder speelt lang niet altijd bij KAA Gent, maar was tegen STVV de regisseur op het middenveld. Een kernspeler waar Hein Vanhaezebrouck altijd op kan rekenen.

Razendsnelle flanken
Voorin kiezen we op rechts voor Benson Manuel. De flankspeler van Antwerp is goed in vorm en tekende ook voor een assist. Op links krijgt Francis Amuzu zijn kans na een fantastische goal tegen Club Brugge.

Voorin doet Shamar Nicholson van zich spreken met liefst drie goals én een assist tegen Eupen. Het is niet allemaal verfijnd bij de Jamaicaan, maar zijn elf doelpunten spreken voor zich.